Ghid complet al anvelopelor pentru motociclete

Ghid complet al anvelopelor pentru motociclete

 

     

             Anvelopele sunt cea mai importantă parte a unei motociclete. Acestea oferă aderența și tracțiunea necesare pentru a controla motocicleta . Ele sunt, de asemenea, responsabile pentru a se asigura că motocicleta dumneavoastră este în siguranță pentru a merge pe orice teren. Acest ghid vă va prezenta tot ce trebuie să știți despre anvelopele pentru motociclete și cum funcționează acestea, de la alegerea dimensiunii potrivite pentru motocicleta dvs., până la cât de des ar trebui să le înlocuiți și ce tip de anvelopă este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.
Indiferent dacă mergi pe o motocicletă sport sau pe o Harley, pe o motocicleta de aventură sau pe scuter, ai nevoie de anvelope. Și indiferent dacă ești incepator sau un motociclist experimentat, anvelopele pot părea o artă neagră – cât de mult ar trebui să reziste, merg greu, la ce presiuni ar trebui să le rulezi, care este adâncimea minimă a benzii de rulare?

            Cum aleg cea mai bună anvelopă de motocicletă?


            Sună evident, dar cel mai important punct este că anvelopa trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru motocicleta ta, cu viteză și sarcină corecte. Apoi, fii sincer cu tine și alege cauciucul recomandat de producătorii de anvelope pentru a se potrivi nevoilor tale.
 Un exemplu bun sunt anvelopele sport – mulți oameni cred că ar trebui să cumpere cel mai lipicios cauciuc de curse pe care îl pot, dar dacă nu mergi greu pe pistă, nu se va ridica la temperatura corespunzătoare, așa că nu va funcționa la fel de bine ca unele anvelope mai orientate spre drum și ar putea sacrifica și siguranța pe vreme umedă. Durabilitatea, performanța, capacitatea pentru orice vreme, tipurile de drum pe care o conduceți, bagajele pe care le luați, dacă transportați un pasager și chiar și climatul în care veți merge trebuie luate în considerare; nu există cea mai bună anvelopă universală, dar tehnologia a evoluat atât de departe în ultimii câțiva ani, încât vă puteți aștepta la o aderență bună pe teren umed și uscat, precum și la o durată de viață mai lungă de la o mare parte din cauciucul de drum de astăzi.

          Ce face o anvelopă bună pentru diferite condiții, cum ar fi pe uscat, ploaie, zăpadă etc?


           Designul unei anvelope  pentru motociclete se referă la construcția, compusul și modelul benzii de rulare. Progresele în materialele utilizate s-au dezvoltat dramatic, cu elemente noi care oferă producătorilor opțiuni multiple atât pentru designul carcasei, cât și pentru variația compusului. Echilibrul tradițional dintre un compus dur pentru kilometraj și un compus moale pentru aderență a fost modificat de elemente suplimentare care fac  cauciucul să se comporte în moduri foarte diferite.
Designul benzii de rulare este esențial important pentru curățarea apei, permițând totodată mișcarea, ceea ce ajută la generarea de căldură în anvelopă și la îmbunătățirea performanței.

          Ce contează cu adevărat atunci când ne uităm la modelele benzii de rulare?


          Curățarea eficientă a apei de pe o anvelopă pe drum, desigur, precum și generarea de căldură. În anvelopele de aventură, enduro, motocross și alte anvelope de teren, aderența pe suprafețele libere este importantă, dar și durabilitatea și îndepărtarea noroiului. Dar, în plus, designerii de anvelope ar putea trebui să ia în considerare modul în care pot realiza o anvelopă care poate reduce puterea, fără a rupe suprafața prea mult.
Deși anvelopele cu noduri sunt o tendință pentru multe biciclete personalizate în acest moment, aveți grijă să nu compromiteți ținuta de drum dacă mergeți pe asfalt - anvelopele mai extreme nu numai că vor avea o aderență redusă pe suprafața dură, ci va vor oferi, de asemenea, o călătorie mult mai puțin confortabilă.


        Cum pot să-mi dau seama cât de vechi sunt anvelopele mele?


         Data producției oricărei anvelope fabricate începând cu anul 2000 poate fi găsită pe unul dintre pereții laterali, la sfârșitul codului „DOT” (Departamentul Transport). Ultimele patru cifre – de obicei după alte litere și cifre – arată data producției. Primele două sunt săptămâna în care a fost făcută, iar ultimele sunt anul. Anvelopele aveau un cod de dată din trei cifre, deoarece se considera că niciunul nu va fi folosit mai mult de un deceniu. Din păcate, acest lucru a făcut foarte greu de spus dacă cauciucul de pe o motocicletă pe care o cumpărați în 2005 cu un cod 327 a fost fabricat în a 32-a săptămână din 1997 sau în a 32-a săptămână din 1987. 

 

 

​​​​​



 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!