Cum salută motocicliștii? Descifrarea semnelor

Cum salută motocicliștii? Descifrarea semnelor
    Motocicliștii se salută între ei. Salută pentru a fi observați, pentru diferite schimbări în circulație, când le este foame sau sete, pentru a indica un pericol sau pentru a fi observat de către ceilalți conducători. 
Pentru a fi un motociclist bine echipat, îți recomand să verifici anvelopele înainte să pornești la drum. De asemenea, nu uita de echipamentul de protecție adecvat și să porți întotdeauna casca de protecție.
    Ca să îți dai seama ce anume înseamnă semnul pe care tocmai ți l-a făcut un alt motociclist în trafic, trebuie să înțelegi semnele acestora.
 
Ce înseamnă când te salută cu două degete?

Atunci când te întălnești cu un motociclist, trebuie să faci un ”V” cu mâna stângă, extinzând sau ridicând ușor brațul până la înălțimea genunchiului, separat de motocicletă. Niciodată nu se face cu mâna dreaptă, deoarece acesta trebuie să rămână constant pe ghidon. Acesta este salutul motociclist prin excelență și este obligatoriu să fie efectuat dacă te întălnești cu o altă motocicletă pe orice tip de drum. Semnul cu mâna stângă se poate face cu două degete in ”V”, pentru a-l imita pe Barry Sheene după fiecare cursă căștigată. E un semn celebru din anii 70, care este un gest reciproc emanând frăție, apropiere și multă tradiție.

Arătând mâna cu degetul arătător întins, îi semnalezi grupului că este timpul să accelereze și să plece. Cu brațul stâng și degetul arătător se indică o direcție, la stânga sau dreapta, care trebuie însoțită de lumini direcționale.

LA DREAPTA

Un mijloc bun pentru a semnaliza o oprire viitoare, este semnalul de direcție și un semn cu mâna pentru a arăta spre indicatorul care arată aproprierea de o stație de benzină, o parcare sau un alt loc de odihnă.

SEMNUL DE DEPĂȘIRE

Acest semn trebuie efectuat cu piciorul drept când depășești un motociclist. În plină accelerare și depășire, acest semn evită lăsarea liberă a ghidonului, care este un lucru foarte important.
Nu trebuie confundat cu lovitura de picior în portieră, deși anumiți motocicliști îl practică și interpretează greșit.
Așadar, trebuie să îl utilizezi doar pentru a saluta un motociclist - semnul, nu lovitura!

Cum spun motocicliștii ”mulțumesc” ?

Când ai terminat de depășit, întinde piciorul drept (acesta se va vedea mai bine) din suportul pentru picioare în semn de recunoștință. 

SEMNUL FĂCUT CU CAPUL

Semnul de întălnire și semnul de depășire este de multe ori înlocuit de un semn din cap, mal ales în oraș, unde din cauza vizibilității reduse este cel mai sigur, mai ales pentru începători. Din păcate, în orașele mai mari majoritatea motocicliștilor uită să răspundă la salut. 

SEMNAL CU FARUL 

Nu se recomandă să folosești farurile ca formă de salut, din cauză că acesta avertizează asupra unui pericol și este înțeles de toată lumea. Combinat cu balansarea mâinii de sus în jos, înseamnă ”încetiniți”.

PE REZERVĂ

Dacă rămâi fără combustibil și e nevoie să treci brusc pe rezervă, nu e nevoie de semnalizare. E suficient un semn cu degetul arătând cu spre rezervor pentru a indica pe ceilalți motocicliști că te vei opri la prima benzinărie. Acest semn este util mai ales dacă alegi să călătorești în grup, căci astfel îi poți anunța pe ceilalți motocicliști.

ATENȚIE, PERICOL!

Din seria semnelor de prevenție, folosește mâna pentru a indica un pericol iminent, arătând spre pericol direct. Acesta poate fi o groapă sau o gură de canalizare. Poți folosi acest semn chiar dacă cel din fața ta a folosit, pentru a avertiza la dublu pe ceilalți motocicliști. Astfel, un motociclist avertizat de două ori, poate ocoli pericolul.

ÎNTOARCERE

Se poate înămpla oricui să ratezi ieșirea de pe drum, neffind suficient de atent. Pentru a te putea întoarce, există un singur semn: cu mâna în sus, rotești degetul arătător pentru a arăta că trebuie să te întorci. Ai grijă, nu este recomandat să faci acest semn și pe autostradă.

SEMNUL DE FOAME / SETE

Când rezervorul este plin, trebuie umplut și stomacul. Un semn cu palma deschisă, de jos în sus spre gură, va fi repede înțeles ca un semn pentru stomacul care are nevoie de ”alimentare”. În caz de sete, palma deschisă se va înlocui cu pumnul strâns și degetul mic în sus.


    Pleacă odihnit la drum și oprește-te la primele semne de oboseală. Conduce în siguranță!




 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!