Ce trebuie să faci ca pasager pe motocicletă?

Ce trebuie să faci ca pasager pe motocicletă?
Plimbarea cu motocicleta poate fi distractivă, mai ales dacă te afli în poziția de pasager. E plăcut să stai în spate, să te bucuri de plimbare și să nu fi nevoit să te concentrezi la condus. Mai ales dacă te aventurezi pentru prima dată, trebuie să ști câteva informații de folos.

VÂRSTA PASAGERULUI 

Atât la moped ( gen.scuter sau altele care sunt sub 50 cmc ), cât și la motociclu, pasagerul trebuie să aibă minim 14 ani.
Conform art.98. pct.2 - ”Copiii în vârsta de până la 7 ani, dacă sunt ţinuţi în braţe, precum şi cei de până la 14 ani se transportă numai în ataşul motocicletelor.”

Înainte să te pornești la drum, nu uita de echipamentul de protecție. Îmbrăcămintea adecvată în funcție de vremea de afară este primul sfat foarte important. În primul rând ai nevoie de cască de protecție, care este cel mai important accesoriu pe care trebuie să îl porți.  Aici poți să dai un click și găsești o întreagă colecție de căști de motocicletă, pentru a fi în siguranță și pentru a arăta bine.
Pe lângă cască, mai ai nevoie de ghete , care pot fi de mai multe feluri și tipuri, în funcție de necesitățile tale. Pantalonii potriviți, combinați cu o geacă potrivită sau dacă te simți mai bine într-o singură ținută, poți să îmbraci un combinezon. Pe lânga asta, ai nevoie de accesorii, precum o pereche de mănuși sau niște ochelari pentru o vizibilitate mai bună.

NU îți modifica poziția în timpul mersului! 

Coloana ta trebuie să stea paralel cu cel al pilotului, oarecum să se ”miște” ca un întreg și să copiezi poziția pilotului. Dacă acesta se înclină, la fel și tu, în același parte, având privirea mereu înainte.
Dacă simți nevoia să ajustezi poziția, este indicat să o faci pe un drum drept, nu în curbe. 
Dacă dorești să te apleci, apleacă-te în direcția pilotului, nicidecum în direcția opusă, pentru că poți trage motocicleta într-o parte.

                                                                                              NU te sprijini de pilot!

Oricât de comod sau în siguranță ți s-ar părea, poate fi periculos să te ții de pilot sau de mânerul din spatele motocicletei. Cel mai indicat este să te sprijini de rezervorul motocicletei, însă până capeți experiență, poți încerca să ții cu o mână rezervorul, iar cu cealaltă să îmbrățișezi puțin pilotul, fără a-l strânge.

Nu lua măinile de pe rezervor!

Cu motocicleta, frănarea e diferită față de mașină. Acesta frânează mult mai violent. Nu ai voie să iei mâinile de pe rezervor niciodată, decât acesta este oprită. Nu înainte!

Ține picioarele pe scărițe!

Sub nici o formă să nu pui picioarele jos, nici când stă pe loc motocicleta, nici când merge. Să le ții relaxate, să nu apeși pe ele, deoarece poți dezechilibra pilotul. 

Nu deranja pilotul!

Poți folosi semnele ca mijloc de comunicare non verbală, în loc să ii strigi în cască , pentru că oricum nu te va auzi și își pierde concentrarea. De exemplu, poți să îl bați ușor pe umăr pentru a ști că ai nevoie să vă opriți. 

Traseu de probă

Înainte să vă porniți la drum, este indicat să parcurgeți un drum scurt de probă, undeva ferit de aglomerație, într-o parcare liberă. Astfel, cu o viteză mică la început, prindeți curaj și experiență pentru plimbări aventuroase!

Lasă-te condusă de pilot...și de motocicletă 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!