TOP sfaturi pentru începători!

TOP sfaturi pentru începători!

Dacă ești începător pe motocicletă, ai atât de multe de învățat, sau poate că nu ești un motociclist începător, dar ai avut o „experiență neplanificată” recentă, să spunem, și te gândesti că unele echipamente ar fi putut îmbunătăți acest rezultat. Alegerea unui echipament pentru motociclete poate părea un obstacol enorm, dar suntem aici pentru a le enumeră pentru ține și pentru a îți oferi câteva informații generale, astfel încât să poți face alegeri în cunoștință de cauză.
 

De ce să te deranjezi?

 

Echipamentul bun pentru motocicletă te va ajută să te protejezi de soare, ploaie, vânt, zgomot și resturi, precum și de asfalt. Este conceput pentru mai mult decât pentru protecția împotriva accidentelor: este a două ta piele și te protejează de arsurile solare, surditatea de la vânt și orice zboară prin aer.

Protecția împotriva impactului este însă cel mai mare beneficiu, iar cei dintre noi care am intrat în contact cu textura asfaltului și am fost salvați de echipament îți vor spune: este mai bine să îl aveți și să nu aveți nevoie de el. Corpul uman nu se descurcă bine atunci când întâlnește o oprire bruscă a vitezei. Îți amintești că ai căzut de la viteză de alergare când erai copil? Îți amintești genunchii și palmele însângerate și blugii rupți? Gândestete cât de repede alergai în acel moment și amintește-ți că vei depăși aceea viteză cu câteva ordine de mărime într-o călătorie scurtă cu motocicletă.

În viteză, suprafața drumului este un șlefuitor cu bandă foarte mare. Echipamentul bun este proiectat pentru rezistență la abraziune și este blindat împotriva impactului la articulații. 

Casca

45% din toate impacturile asupra căștilor de motocicletă au loc în jurul feței și bărbiei, care nu sunt protejate de căști deschise sau de tip trei sferturi. Dacă fața ta lovește trotuarul cu viteză, vrei să porți o cască integrală. De asemenea, vor ține vântul și insectele departe de ochi și arsurile solare de pe față. Căștile modulare devin din ce în ce mai populare, deoarece oferă confortul unei căști trei sferturi, dar protecția unei căști integrale.

Potrivit producătorilor, căștile au o viață de cinci ani. După aceea, adezivii și materialele care asigură absorbția impactului pot începe să se degradeze, impactând performanța căștii atunci când contează.

Căștile sunt concepute pentru a se autodistruge într-un accident, disipând energia care altfel ar fi transferată în cap. Uneori, o cască poate suferi o prăbușire fără semne externe de deteriorare, dar totuși poate avea efecte nevăzute.

Mulți producători oferă căști de înaltă calitate, cu specificații înalte, care nu costă o avere. Căștile mai scumpe au o calitate mai bună a vopselei, o grafică elegantă, o ventilație mai bună și căptușeli mai confortabile, dar nu sunt neapărat mai sigure.

Formă și dimensiunea capului fiecărei persoane sunt unice. Acordă timp pentru a găsi o cască care ți se potrivește perfect; dimensiunile și formele variază foarte mult între producători și modele. Alte considerații de reținut sunt greutatea, zgomotul și aerodinamică. Pe acelea le veți găși în recenziile căștilor de motocicletă.

 

Jacheta

Jachetele pentru motociclete sunt din piele și/sau material textil. Materialele textile de înaltă calitate sunt capabile să reziste la abraziune la fel o jachetă din piele și includ adesea membrane rezistente la apă capabile să te mențină uscat pe vreme rea. Jachetele din material textil sunt adesea mai accesibile. Pielea este mai durabilă, dar nu la fel de reglabilă pentru confort în toate tipurile de vreme. Jachetele specifice motocicletei vin cu caracteristici pe care nu le veți găsi în altă parte: cusăturile sunt dublate pentru a proteja de abraziune și pentru a crește rezistența; sunt proiectate pentru a se potrivi perfect în suflarea vântului de mare viteză; au orificii de aerisire reglabile. De asemenea, ar trebui să aibă o armătură cu un grad de siguranță CE - material care absoarbe impactul care vă protejează cele mai vulnerabile părți în caz de accident.

Jacheta trebuie să se potrivească perfect, dar să vă lase brațele libere pentru a se articula complet. Luați în considerare stilul de bicicletă pe care îl conduceți și alegeți o jachetă croită care să funcționeze în poziția să de mers. Gândiți-vă la ce fel de vreme veți merge cel mai frecvent. Jachetele din plasă, piele perforată sau cu multe orificii de aerisire sunt bune pentru vremea caldă, dar nu pentru frig sau umedă și invers.

Unele jachete au fermoar în partea de jos sau în spate, permițându-le să se conecteze la o pereche de pantaloni. Acest lucru împiedică jacheta să se ridice în caz de accident. Dacă fermoarul jachetei nu se potrivește cu pantalonii tăi, croitorul local se poate ocupă de asta pentru tine.
 

Pantaloni

Blugii obișnuiți din denim nu vă vor proteja într-un accident de motocicletă. Bumbacul are mai puțin de un sfert din rezistența la abraziune a pantalonilor specifici pentru motocicletă din piele sau textile.

În general, pantalonii din textile pentru motocicletă sunt fabricați din Cordura, care este marca de nume pentru un tip de țesătură de nailon foarte rezistent la abraziune. Blugii care includ panouri Kevlar oferă mai multă rezistență la abraziune, dar sunt totuși un compromis, oferind nimic că protecția unei adevărate perechi de pantaloni pentru motocicletă. La fel ca jachetele, pantalonii sunt disponibili din piele sau materiale textile și ar trebui să fie echipați cu armuri certificate CE la șolduri și genunchi. Ar trebui să se potrivească perfect, dar să fie confortabile. 

Ghete

Gândește-te cât cântărește motocicletă ta. Va trebui să susții asta prin picioare și glezne pe suprafețe alunecoase, neuniforme și imprevizibile. Doar din acest motiv, o pereche de cizme robuste, cu tălpi rezistente la ulei, antiderapante și un suport bun pentru glezne ar trebui să fie considerate un minim. Pentru a vedea ce se va întâmpla cu picioarele tale în caz de accident, într-o anumită pereche de încălțăminte, prindeți-le de partea degetelor și de călcâi, apoi răsuciți. Dacă rezultatul nu pare că piciorul tău ar supraviețui intact, atunci probabil că nu va supraviețui.

Cele mai bune cizme pentru motocicletă vor preveni această răsucire. Cutiile puternice pentru călcâi și vârfuri ajută la reducerea forței impactului asupra zonelor respective. Armura peste gleznă și tibie protejează acele zone. Orice cizmă considerată pentru a conduce o motocicletă ar trebui să vă acopere cel puțin glezna. Orice mai puțin și probabil va zbura într-un accident, oferind protecție zero.

Mănuși

Mâinile sunt extrem de fragile la un impact. Creierul tău posterior te-a programat să-ți protejezi capul în detrimentul mâinilor tale. Mănușile bune ar trebui să îți acopere mâinile complet. Acestea ar trebui să fie fabricate din materiale puternice, rezistente la abraziune și cusături puternice și protejate. Cusăturile neuniforme și pielea subțire sunt semnul unei mănuși care se va rupe la impact. Armură la baza palmei este o caracteristică grozavă; aici îți vor ateriza mâinile într-un accident. Asigura-te că orice mănușă pe care o alegi îți va permite să accesezi comenzile de pe motocicletă fără obstacole.

Costum

Un costum de motocicletă din piele dintr-o singură piesă este grozav pentru pistă, dar tinde să nu aibă confort și protecție. Pentru toate celelalte ocazii, costumele dintr-o singură piesă din material textil nu pot fi depășite pentru ușurință în utilizare, confort și comoditate.

Armura

Armura pentru motociclete te protejează de impacturi prin absorbția energiei care altfel ți-ar fi transferată. Indiferent dacă este achiziționata separat sau inclusă într-un articol de echipament pentru mototcicleta, vrei că acesta să se potrivească astfel încât să nu se miște în caz de accident. Ar trebui să fie confortabil și să nu restricționeze mișcarea. Dacă echipamentul tău are buzunare pentru armură, îl poți îmbunătăți.
Cel mai bun upgrade pe care îl poți face este la protectorul pentru spate. 

 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!