Mi-am scăpat casca! Ar trebui înlocuită?

Mi-am scăpat casca! Ar trebui înlocuită?

Cu toții am făcut-o; ne-am lăsat casca pe scaunul motocicletei apoi am doborât-o la pamant, poate s-a  rostogolit de pe masă. Sau pur și simplu ne-a scăpat din mâini. In mod normal, mulți producători de căști vă vor sugera că, pentru a fi în siguranță și pentru a se proteja de potențiale litigii, casca ar trebui înlocuită.
Cu toate acestea, fără nicio greutate în interior pentru a adăuga mai multă energie la impact, ei vor spune adesea că o cască ar putea – poate – să fie în regulă. Problema este că există atât de multe variabile; cât de înaltă a fost căzătura, de pe ce a căzut, câți ani are casca, era ceva înăuntru?


Când ar trebui să înlocuiesti o cască?
Dacă ai fost pe drum și ti-ai lovit casca, există șanse mari să fie nevoie sa o inlocuiesti. Dacă are zgârieturi sau lovituri, atunci aproape sigur, dar poți fi recunoscător că și-a făcut treaba. Odată ce acea structură este compromisă, nu mai poate funcționa la fel de bine. Dacă ai acoperire pentru kit ca parte a asigurării motocicletei, acum este momentul să profiți de ea.

Dacă pur și simplu ai scăpat-o pe podea, s-ar putea să scapi cu asta,  la un magazin de specialitate o poti verifica îndepărtand căptușeala, însă  nu poți vedea dacă între carcasa interioară și cea exterioară sunt daune care ar fi putut fi cauzate carcasei din policarbonat sau invelisului de fibre de sub vopsea. Producătorii vor spune, de asemenea, că acestea trebuie înlocuite după cinci până la șapte ani din cauza căptușelii din polistiren expandat (EPS) - precum și a carcasei exterioare - care pot începe să se degradeze.

 

Cum să vă păstrați casca de motocicletă în siguranță
Este important să ai grijă de casca ta, așa că nu o lăsa clatinată precar pe motocicletă...

  • Evita să o transporți de deschiderea vizierei, deoarece poti deteriora sigiliul - fixeaza bine cureaua și utilizeaz-o dacă poți.
  • Nu pune mănușile în interior - în afară de a împinge mai multă murdărie, banda scai de pe mănuși va trage și va distruge treptat căptușeala moale.
  • Nu agăța capacul de oglinda motocicletei – murdăria este împinsa în căptușeală și ar putea comprima acea zonă a carcasei interioare din polistiren expandat (EPS).
  • Nu pune casca pe rezervor - vaporii de benzină pot dăuna grav EPS și ar putea, de asemenea, să provoace deteriorarea carcasei exterioare din rășină.
  • Nu o lăsa pe scaun... cere să fie doborâtă!

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!