Accident cu motocicleta? Cum să scoți casca în siguranță + multe alte idei de prim ajutor - Citește acum...

Accident cu motocicleta? Cum să scoți casca în siguranță + multe alte idei de prim ajutor - Citește acum...

    Plimbările pe motocicletă sunt considerate de multă lume plimbări cu un vehicul puternic, care oferă multă adrenalină și o aventură de neuitat. Din acest motiv, pentru cei mai mulți dintre motocicliști, pasiunea în sine constă în condusul efectiv al vehiculului. Există însă rideri, care folosesc motocicleta în locul mașinii, pentru mijloc de transport, pentru deplasările de zi cu zi, deoarece acesta le oferă mai multă libertate, vizibilitate și acces la aer curat.

Din păcate, plimbările pe două roți pândesc și o mulțime de pericole, datorate, în principal indisciplinei din trafic, dar și protecției scăzute asigurate de câtre motocicletă.

Iată ce trebuie să bifezi, pentru a preveni un accident de motocicletă:

Ce poți face dacă ai un accident și ești acompaniat de câtre o persoană rănită sau ești martor la un accident de motocicletă?

    În primul rând: nu ezita, ajută!        

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este să dirijezi traficul, pentru a împiedica alte accidente. Mai precis, așează  triunghiuri reflectorizante pe partea carosabilă în fața și în spatele motocicletei.

Dacă este noapte și ai o vestă reflectorizantă, este bine sa o îmbraci pentru protecție.

După ce ai semnalizat prezența pe carosabil, va trebui să verifici starea victimei. Scoate trusa de prim ajutor să o ai la îndemână.

„Un motociclist care încă are casca pusă după accident nu se descurcă bine”, spune Dirk Lampl de la „ADAC Gelbhilft”, compania de instruire pentru prim ajutor.
Dacă victima a supraviețuit nevătămat unui accident de motocicletă va scoate de obicei casca de unul singur. Dacă casca este încă pe capul victimei, există probabil cel puțin un șoc.
Dacă motociclistul este deja la sol, ridică viziera, vorbește cu el. Încercă să vezi dacă victima poate răspunde la întrebărie tale (ce
s-a întâmplat? cum te simţi? ce te doare? ), pune mâinile pe umerii victimei şi mişcă-i uşor.

Dacă nu există niciun răspuns,încercă să vezi dacă victima reacţionează la durere, provocându-i mici dureri strângând de vârfurile degetelor. Dacă victima reacţionează la întrebările tale sau la provocarea de dureri atunci este conştientă.
În acest caz, fă un inventar cu leziunile pe care acestea le are (fracturi, răni, etc.) şi sună la 112, prezentând constatările tale. Evaluează apoi periodic starea acesteia până la sosirea ambulanţei.

        Cum scoatem casca?                                          


Următorul pas este să scoți casca.  Pentru a scoate casca de protecție, trebuie să te uiți dacă motociclistul poartă ochelari. În acest caz, scoate prima dată ochelarii.
Nu uita să desprinzi cureaua de fixare a caștii de sub bărbia motociclistului. Este bine ca acest lucru să fie efectuat de două persoane, una care scoate casca și una care sprijină capul. În cazul în care ești singur, trebuie să prinzi casca de protecție cu ambele mâini. Dacă este o cască rabatabilă, înclină bărbia în sus. Scoate protecția împotriva bărbiei de la căștile integrale. De cele mai multe ori, punctele în care ceva poate fi deschis sau eliminat sunt marcate cu roșu sau galben. Prin urmare: „Folosiți tot ce este colorat”, spune Dirk Lampl.
Apoi poziționează casca cât mai drept posibil, adică la un unghi de 90 de grade față de sol, astfel încât deschiderea să fie cât mai larg posibil și capul persoanei vătămate să fie drept. Îngenunchează la capăt și trage cu atenție casca spre tine până când poți sprijini ceafa victimei cu o singură mână. Apoi trage complet casca și așează cu grijă capul motociclistului în jos.


    Verifică dacă motociclistul respiră. Pentru a face acest lucru, întinde ușor gâtul. Apoi apropie-te de nasul și gura lui - cu fața spre piept. În același timp, verifică dacă poți vedea cutia toracică crescând și coborând, dacă poți auzi sunete de respirație și dacă poți simți un curent de respirație pe obraz. Dacă victima nu respiră, începe resuscitarea până la sosirea echipajului de ambulanță.


 


 

Suport clienti L-V 9:00-17:00 Online 24/7

0728.202.202 0728.202.202 vanzari@motoechipat.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!